Social Media?

Door Zipperman op woensdag 1 april 2015 21:51 - Reacties (10)
Categorie: -, Views: 2.672

Een aantal jaar geleden had ik heel enthousiast verschillende Social Media accounts aangemaakt, natuurlijk iedereen volgen en ook weer terugvolgen blablabla. Eind vorig jaar begon ik in te zien dat het allemaal eigenlijk onzin is, foto's van iedereen zijn eten, weten wanneer iemand op het toilet zit met #drol, ik zag het niet meer zitten en deactiveerde al mijn Social Media accounts op FaceBook na omdat Candy Crush weleens grappig kan zijn, en ik daar ook best wel wat nuttige info kon vinden. Nu (april 2015) begint het toch te kriebelen, ik zit vrij vaak YouTube filmpjes te kijken van tech-reviewers (MKBHD, TLDToday, UnboxTherapy, The Verge etc.). Nou zegt MKBHD bijvoorbeeld best wel vaak (vertaald uiteraard) ''als julllie mij op Twitter, of Instagram volgen weten jullie al...'', dit heeft mij toch weer aangemoediggd een nieuw account aan te maken, alleen om dit soort mensen te volgen, heeft iemand anders dit ook weleens meegemaakt, en wat denken andere Tweakers over het gebruik van Social Media?

Volgende: Drone van de Action 05-'15 Drone van de Action

Reacties


Door Tweakers user Little Bear, woensdag 1 april 2015 22:16

John C. Dvorak heeft het erg mooi omschreven:

"De tirannie van de leukheid begint ondertussen akelige vormen aan te nemen."

Persoonlijk vind ik gewoon dat het moet stoppen. We tellen tegenwoordig geen schaapjes meer om te gaan slapen, maar facebook, linkedin en twitter icoontjes...

[Reactie gewijzigd op woensdag 1 april 2015 22:16]


Door Tweakers user Jansen-nl, woensdag 1 april 2015 22:18

Social Media zie ik over het algemeen als tijdsverspilling. Op mijn telefoon worden apps in het overzicht gesorteerd op de frequentie dat ik ze gebruik. De Facebook-app heeft altijd op nr. 1 gestaan en ik heb daarom besloten hem weg te gooien. Mijn Facebookacc. houd ik wel, eigenlijk vooral omdat het contact met sommige buitenlandse vrienden, familie die niet in de buurt woont (denk in de richting van vergeten verjaardagen) wat lastiger wordt. Mijn Twitteraccount heb ik in een ver verleden al verwijdert

Door Tweakers user Pataar, woensdag 1 april 2015 23:25

Je moet je wel eerst eens afvragen of je die informatie echt zo dringend wilt weten.
Ik volg MKBHD, Unboxtherapy, Austin Evans en linustechtips allemaal op instagram en facebook. Maar je hebt er echt helemaal niks aan, behalve als je die ene sneak peak net even wat eerder wil weten. Ik denk dat je het meeste informatie ontvangt via Twitter, maar of dit dan wel nuttig is doe ik geen oordeel over.

Door Tweakers user -RetroX-, donderdag 2 april 2015 07:57

"Sociale media" is een middel om te communiceren. Zodra je het gaat verheffen tot een doel op zich dan gaat het mis. Met veel netwerken (of het nu twitter, facebook, whatsapp is) is weinig mis. Als je niet tevreden bent met de informatie op deze netwerken dan is dat 99% de "schuld" van je contacten. Daar kan je prima wat aan doen.

Door Tweakers user himlims_, donderdag 2 april 2015 08:27

Pataar schreef op woensdag 01 april 2015 @ 23:25:
Je moet je wel eerst eens afvragen of je die informatie echt zo dringend wilt weten.
Ik volg MKBHD, Unboxtherapy, Austin Evans en linustechtips allemaal op instagram en facebook. Maar je hebt er echt helemaal niks aan, behalve als je die ene sneak peak net even wat eerder wil weten. Ik denk dat je het meeste informatie ontvangt via Twitter, maar of dit dan wel nuttig is doe ik geen oordeel over.
twitter is toch social media ..... :+

werk in onderwijs, wanneer huidige generatie enige voorbode is over wat komen gaat; is dit nog maar begin.

Ik tracht die kabouters wat wijs te maken over de gevaren, risico's en mogelijk misbruik van alles online dumpen .... interreseert ze helemaal niets!!!

wij en onze ouders denken nog wel beetje na over waarvoor de online/sociale diensten gebruikt worden. huidige generatie is spoor compleet bijster.

Door Tweakers user Jogai, donderdag 2 april 2015 08:37

DIt:
https://wronghands1.files.../2011/09/social-media.jpg

Het is allemaal self-promoting vind ik. Maar ik volg wel eea op twitter & google+. Dit zijn vooral mensen uit mijn vakgebied die goede artikelen schrijven/delen. Ik vind dat wel makkelijk omdat dan de trends uit je vakgebied vanzelf voorbij komen. Dat er dan af en toe iets tussen zit over gezin/uitjes/moraliteit neem ik dan maar voor lief.

De mensen/kanalen die jij noemt ken ik niet, maar als dat je interesse heeft, en je kan goed filteren zonder slaaf van je feed te worden kan het wel handig zijn.

Door Tweakers user sheez88, donderdag 2 april 2015 10:34

nja, ik gebruik het alleen als extra nuttige informatiebron, ik post zelf niets maar ik volg een aantal (bekende/belangrijke) personen/bedrijven in mijn vakgebied die interessant zijn voor mij.

het cliche van sociale media mbt fotos over eten etc snap ik dan ook niet helemaal, je volgt toch alleen wat je zelf interessant vindt? En op facebook bijvoorbeld, kon je berichten van mensen die alleen maar fotos posten uit je tijdlijn halen zodat je dat niet meer te zien krijgt. Ik snap het probleem niet zo

[Reactie gewijzigd op donderdag 2 april 2015 10:38]


Door Tweakers user fotografie999, donderdag 2 april 2015 12:55

Voor die sneak peaks hoef je het echt niet te doen. Zelf gebruik ik Twitter zakelijk en Facebook voor contact met oud studiegenootjes, zelf posten doe ik bijna nooit.
Ofwel gewoon niet doen :)

Door Tweakers user Karmos, donderdag 2 april 2015 20:02

'als julllie mij op Twitter, of Instagram volgen weten jullie al...'', dit heeft mij toch weer aangemoediggd een nieuw account aan te maken
Als je een nieuw account aanmaakte op twitter, kreeg je dan geen melding dat je al een account had en dat je gewoon terug kon doorgaan? Ik dacht dat twitter namelijk je account nooit wiste.

OT: Ik vind persoonlijk dat social-media een soort van gratis-reclame-platform is geworden. En sommige merken maken zichzelf belachelijk via deze 'reclame'. (ik denk dan aan Lion op Facebook bvb) Verder lijken kranten gewoon aandachtshoeren op social-media en begint de selfie trend, de icebucket in den tijd en al die irritante spelverzoeken mij erg de keel uit te hangen.

Facebook alleen vind ik gewoon nog interessant voor de Messenger functie, aangezien dat whatsapp hier in BelgiŽ niet ingeburgerd is.

Ik spreek nu enkel over Facebook en Instagram, met Twitter heb ik geen ervaring.

Door Tweakers user Denniedarko, donderdag 2 april 2015 22:51

Ik vind het heel herkenbaar dat mensen de hele dag op Facebook likes en andere tags op twitter gaan zitten wachten.

Terwijl ze ook lekker buiten in het park met een boek of op een terras met een drankje kunnen zitten.

Ik bedoel iedereen moet doen wat hij of zij wil maar ik ben wel in de valkuil gevallen dat het veel tijd en nog veel meer aandacht opslokt die je ook voor naar mijn bescheiden mening "echte" dingen had kunnen gebruiken.

Ik post weinig op Facebook en volg ook buitenlandse vrienden en familie.
Maar probeer vooral "echte" dingen te doen zoals lekker gitaar spelen of bij een maatje langs gaan.

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)